De bouw en aannemers

De bouw en aannemers

De ideale doos... hoe herken je die?

by Terrence Rogers

Dozen zijn er in alle soorten en maten en iedere soort en iedere maat heeft zo zijn eigen voor- en nadelen. Dit artikel kan jou helpen om jouw ideale doos te herkennen..

Welke dozen kun je het beste kopen?

Voordat je dozen kunt gaan kopen, moet je globaal een beetje een idee hebben waar je de doos voor gaat gebruiken: Wat wordt zijn functie?   

Een doos die tijdens zijn dienstjaren in het zicht blijft staan, mag er best een beetje knap uit zien en als je de kleuren of het dessin afstemt op de ruimte waarin hij komt te staan, dan kan hij zelfs een pronkstuk in het interieur worden (of tenminste een waardevolle aanvulling).  Ook van belang voor je keuze, is de inhoud. Een doos waarin je (studie)boeken wilt bewaren, vergt een heel andere stevigheid dan een doos waarin je seizoens-kleding wilt opbergen. Ervaring leert dat je dit van te voren wel enigszins moet kunnen inschatten. Wat je je overigens moet realiseren is dat ook een doos met kleding redelijk zwaar kan worden. Kies dus ook voor kleding een vrij stevige doos.  Wat is het ideale formaat van een doos?

Hier geldt dat groter niet altijd beter is. Sterker nog, koop je doos niet te groot want hoe groter de doos, hoe meer je er in stopt. Hoe meer je er in stopt, hoe zwaarder hij wordt.   

Het is beter een aantal dozen te kopen en die voor de helft te vullen dan één grote doos die je helemaal vol stouwt. Een uitzondering hierop is wanneer je een doos koopt die voor het opbergen van kinderspeelgoed is bestemd. Dozen voor dit doel moeten wel goed stevig zijn maar de grootte doet er niet zoveel toe. Heeft het kind veel speelgoed dan is groter misschien zelf beter. Aan het einde van de dag kunnen alle rondslingerende blokken/poppen/auto's/etc. in de grote doos worden gedeponeerd en is er in no-time "opgeruimd". Een grote doos is dan niet alleen zeer praktisch maar vervult het ook een opvoedkundige functie.   

Waar koop je dozen?

Een Google-search op "dozen kopen" levert (binnen 0,48 seconden) zo'n 4.560.000 hits op. Voor iedere doos-behoefte is er een gepast aanbod.   

Je kunt ook dozen op maat laten maken bij BS Verpakkingen, helemaal volgens jouw specifieke eisen. Hoewel dit misschien wat duurder is en je wellicht wat hogere aantallen zou moeten aanschaffen, ben je wel er (bij een op maat gemaakte doos) wel zeker van dat hij past bij het doel dat jij voor ogen hebt.   

De ideale doos voor alle doeleinden bestaat dus eigenlijk niet. Bedenk waar je de doos voor wilt gebruiken en waar je hem wilt bewaren. Pas als je dat een beetje duidelijk hebt, dan kun je de ideale doos herkennen. Doe je dit niet, dan koop je de doos "op goed geluk" en kan hij ongeschikt blijken. Op zich ook niets mis mee... altijd handig om een extra doos voorhanden te hebben!


Delen  

Over ons

De bouw en aannemers

Hallo en welkom, mijn naam is Michiel en in deze tekst wil ik het graag hebben over de bouw en aannemers. Enorm veel mannen en vrouwen werken in deze sector. Het is een van de sectoren waar het nog veel "met je handen" werken is. Niet dat de bouwsector een ouderwetse sector is, integendeel. Het is wellicht een van de sectoren met de meeste ontwikkeling in de afgelopen decennia. Van conventionele bouw tot 3d-printing. De bouw is de meest bepalende sector wat betreft aangezicht ook het is de bouwsector die ervoor zorgt dat wij een dak boven ons hoofd hebben. Graag neem ik jullie in deze blog mee in deze ontzettend belangrijke sector voor jou en mij!

Recente artikelen