De bouw en aannemers

De bouw en aannemers

Verspreiding huis aan huis

by Terrence Rogers

Verspreiding huis aan huis is voornamelijk bekend door wekelijkse folders in de brievenbus. In Nederland zijn theoretisch ruim zes miljoen huishoudens via deze methode bereikbaar. Omdat ongeveer 20 tot 25% van de huishoudens gebruik maken van een nee-nee of nee-ja sticker is het bereik in de praktijk lager. Huis aan huis reclame zet aan tot verkoop of bezoeken aan de internetpagina van de aanbieders. Fysieke reclame is digitaal terug te vinden, ook voor huishoudens met nee-nee of nee-ja stickers. Verspreiding huis aan huis is een laagdrempelige manier om consumenten op de hoogte te stellen van lopende reclameacties. Het blijkt dat mensen de folders waarin ze geïnteresseerd zijn goed doornemen waardoor de boodschap van de adverteerder de consument echt zal bereiken. 

Inhoud van de boodschap

Deze vorm van adverteren is aan veranderingen onderhevig. Vroeger was het verspreiding van huis aan huis folders een massamedium met als doel een maximaal aantal mensen te bereiken. Vanuit deze methode was het doel de mensen actief naar de winkel te lokken. Tegenwoordig is het mogelijk om de doelgroep meer te verfijnen door bijvoorbeeld verschillende folders naar verschillende huishoudens te sturen. Door de boodschap gericht te sturen is de mate van respons door de doelgroep hoger. Tijdens de crisisjaren was de inhoud van de boodschap voornamelijk gericht op voordelen voor de consument. Momenteel zijn achtergrondverhalen over de producten en de mensen die het fabriceren populair om een product opvallend in de markt te zetten. Er is aandacht voor Unique Selling Points (USP's) en verhalen van en over de verkopers in de winkels. Het geheel wordt persoonlijker waardoor het de lezer sneller aanspreekt. 

Opvallen geeft extra rendement

Bij huis aan huis verspreiding is het mogelijk om de eigen folder extra op te laten vallen tussen de andere aanbieders. De folder op de coverpositie in een pakket folders valt direct op. De folders zijn vaak verpakt in folie. Deze zijn te bedrukken met een boodschap van het bedrijf. Folders met een afwijkend formaat of een gestanst ontwerp vallen sneller op. Combineer een folder met een sample of een kortingscoupon voor de winkel. Naast omzetverhoging is het een zeer goed medium om nieuwe diensten of producten aan de klant kenbaar te maken. Huis aan huis verspreiding heeft een gecontroleerd hoog rendement. Als producten uit de folder een hoger verkoopcijfer laten zien dan is de campagne geslaagd. De grote aanbieders van deze advertentievorm onderzoeken ook online en offline het effect van hun product. Zo maken ze gebruik van onderzoeksgroepen die de folders op verschillende punten beoordelen.


Delen  

Over ons

De bouw en aannemers

Hallo en welkom, mijn naam is Michiel en in deze tekst wil ik het graag hebben over de bouw en aannemers. Enorm veel mannen en vrouwen werken in deze sector. Het is een van de sectoren waar het nog veel "met je handen" werken is. Niet dat de bouwsector een ouderwetse sector is, integendeel. Het is wellicht een van de sectoren met de meeste ontwikkeling in de afgelopen decennia. Van conventionele bouw tot 3d-printing. De bouw is de meest bepalende sector wat betreft aangezicht ook het is de bouwsector die ervoor zorgt dat wij een dak boven ons hoofd hebben. Graag neem ik jullie in deze blog mee in deze ontzettend belangrijke sector voor jou en mij!

Recente artikelen