De bouw en aannemers

De bouw en aannemers

Een veranda in de tuin: Praktisch en sfeervol

by Terrence Rogers

Veel mensen kijken uit naar de lente. Wanneer de kou verdwijnt en de eerste zonnestralen tevoorschijn komen, brengt men doorgaans graag meer tijd buiten door dan in de wintermaanden. Hoe kan het hebben van een veranda ervoor zorgen dat je meer tijd buiten doorbrengt? Welke voordelen biedt een tuinoverkapping en waar dien je op te letten wanneer je besluit een veranda te bouwen in je tuin? 

Waar dien je op te letten bij het bouwen van een veranda?   

Overkappingen zijn er in diverse soorten en maten, van een simpele tuinoverkapping tot een complete tuinkamer. Ook zijn er verscheidene soorten bouwmateriaal, zoals hout, kunststof en aluminium die je kunt gebruiken bij het aanleggen van een overkapping. Waar je voor kiest, is afhankelijk van je eigen voorkeuren en van het doel waarmee je een overkapping wilt plaatsen. Wanneer je slechts een afdak wilt, zodat je tuinmeubelen droogstaan tijdens regenval, dan zal je voor een ander type veranda kiezen dan wanneer je gedurende frisse weersomstandigheden beschut buiten wilt kunnen zitten. Het is van belang dat je voor jezelf duidelijk in kaart brengt wat het precies is dat je wilt met een overkapping. Ook is het raadzaam om vooraf de voor- en nadelen van verschillende materiaalsoorten tegen elkaar af te wegen. Zo is hout relatief eenvoudig te bewerken, maar vergt dit materiaal wel meer onderhoud dan bijvoorbeeld aluminium. Je kunt je wensen en ideeën voorleggen aan een professional, zodat jullie samen tot een goede keuze kunnen komen. Wanneer je het plan voor de basis hebt, kun je gaan nadenken over hoe je de tuinkamer wilt inrichten. Wil je een praktische ruimte? Of liever een sfeervolle extra tuinkamer met planten en comfortabele stoelen of banken?   

Welke voordelen brengt het hebben van een tuinoverkapping met zich mee?   

Een groot voordeel van een tuinkamer is dat je veel eerder in het seizoen op een comfortabele manier van de buitenlucht kunt genieten. Je zult sneller geneigd zijn om meer tijd buiten door te brengen, omdat je, afhankelijk van het type veranda, beschut tegen de wind en regen bent. Een ander groot voordeel is dat je tuinmeubilair geen schade oploopt door slechte weersomstandigheden. Hiermee verlengt de levensduur van de meubels aanzienlijk. Ook hoef je niet te wachten totdat een stoffen bank droog is, voordat je er weer op kunt gaan zitten. Een andere fijne bijkomstigheid is, dat je je woning schoner kunt houden. Natte en vieze schoenen, paraplu's en regenkleding kun je immers in de aangrenzende kamer uittrekken, zodat vocht en vuil niet in de woning terechtkomen. Je kunt met een veranda functionaliteit en gezelligheid prima met elkaar combineren.

Laat je eens door SVK Benelux adviseren over de verschillende opties!


Delen  

Over ons

De bouw en aannemers

Hallo en welkom, mijn naam is Michiel en in deze tekst wil ik het graag hebben over de bouw en aannemers. Enorm veel mannen en vrouwen werken in deze sector. Het is een van de sectoren waar het nog veel "met je handen" werken is. Niet dat de bouwsector een ouderwetse sector is, integendeel. Het is wellicht een van de sectoren met de meeste ontwikkeling in de afgelopen decennia. Van conventionele bouw tot 3d-printing. De bouw is de meest bepalende sector wat betreft aangezicht ook het is de bouwsector die ervoor zorgt dat wij een dak boven ons hoofd hebben. Graag neem ik jullie in deze blog mee in deze ontzettend belangrijke sector voor jou en mij!

Recente artikelen