De bouw en aannemers

De bouw en aannemers

Het verbouwen

by Terrence Rogers

Je kunt op een punt komen dat je huis wilt gaan verbouwen, omdat je bijvoorbeeld ruimte te kort komt. De oorzaak zou kunnen zijn dat je gezinsuitbreiding krijgt. Wanneer je door het ruimtegebrek niet graag wilt verhuizen, is een verbouwing de oplossing. Je moet er wel de ruimte voor hebben aan de achterzijde van je huis. Wanneer je hebt besloten om te gaan uitbouwen, kun je daarvoor de maatregelen gaan nemen. Er komt heel wat bij kijken als je wilt gaan verbouwen. Je zult daarvoor de toestemming van de gemeente moeten hebben. Ze verlangen dat je een bouwtekening indient waarop de eventuele berekeningen staan van draagbalken en dergelijke. Daarvoor kun je het beste een architect inschakelen. Voordat de architect, die je hebt benaderd, de bouwtekening gaat maken, komt hij eerst langs om je wensen en de situatie te bekijken. Daarna zal hij een voorlopige bouwtekening maken die hij met je zal doorspreken. Daarop kunnen nog wijzigingen worden aangebracht. Vervolgens zal hij de officiële bouwtekening maken en indienen bij de gemeente. De architect zal vooraf aan de gemeente vragen wat wel en niet mag. Omdat een architect daar allemaal rekening mee houdt, zal de bouwtekening snel worden goedgekeurd. Wanneer de goedkeuring binnen is, kan met het bouwen worden begonnen. 

Een aannemer

Het is belangrijk dat je een goede aannemer als Bouwbedrijf Schikan kiest om de werkzaamheden uit te voeren. Daarvoor kun je op de eerste plaats bij verschillende aannemers offertes opvragen. Wanneer deze binnen zijn, kun je de prijzen vergelijken en die aannemer kiezen waarin je het meeste vertrouwen hebt. De duurste is op voorhand niet altijd de beste. Wanneer je met je aannemer de zaken hebt doorgesproken, kan hij met de werkzaamheden beginnen. Hij zal alle werkzaamheden verzorgen. Op de eerste plaats zal hij een materialenstaat maken, zodat hij ervoor kan zorgen dat alle materialen precies op tijd worden aangeleverd. Hoogstwaarschijnlijk werkt hij ook met onderaannemers. Ook deze zullen op het juiste moment aan het werk kunnen gaan. Door deze manier van werken, zullen er geen vertragingen optreden. De aannemer zal goede materialen gebruiken zoals is afgesproken. Door zijn ervaring weet hij precies waar hij die moet bestellen. Hij zal ervoor zorgen dat de klant, waarvoor hij werkt, tevreden zal zijn. Een verbouwing zal altijd voor een bepaalde stress zorgen. Omdat een aannemer vaak dit soort werkzaamheden verricht, zal hij met de druk om de verbouwing op tijd klaar te hebben, om kunnen gaan. Hij kent zijn werkvolk en weet dat ze goed werk leveren. Een goede voorbereiding is de helft van de werkzaamheden. Dat weet een aannemer dus zal hij de voorbereiding tot in detail verzorgen. Als klant moet je de aannemer kunnen vertrouwen en dat moet wederzijds zijn.


Delen  

Over ons

De bouw en aannemers

Hallo en welkom, mijn naam is Michiel en in deze tekst wil ik het graag hebben over de bouw en aannemers. Enorm veel mannen en vrouwen werken in deze sector. Het is een van de sectoren waar het nog veel "met je handen" werken is. Niet dat de bouwsector een ouderwetse sector is, integendeel. Het is wellicht een van de sectoren met de meeste ontwikkeling in de afgelopen decennia. Van conventionele bouw tot 3d-printing. De bouw is de meest bepalende sector wat betreft aangezicht ook het is de bouwsector die ervoor zorgt dat wij een dak boven ons hoofd hebben. Graag neem ik jullie in deze blog mee in deze ontzettend belangrijke sector voor jou en mij!

Recente artikelen