De bouw en aannemers

De bouw en aannemers

Dit is wat je moet weten over CV overhoud

by Terrence Rogers

Een lekkende CV ketel of een ketel die er opeens mee ophoudt. Dit kan voor heel wat irritatie zorgen. Een kapotte CV ketel komt natuurlijk nooit uit en het gebeurt altijd op de vervelendste momenten. Wil je voorkomen dat je in de kou komt te zitten? Dan is het belangrijk om jouw CV ketel goed te laten onderhouden. In dit artikel lees je alles over CV onderhoud en wat dit voor jouw ketel kan betekenen.

Wanneer CV ketel controleren?
Je hoeft jouw ketel niet ieder jaar te laten controleren door een specialist. Het is echter wel aan te raden om zelf met regelmaat te controleren of de CV nog optimaal werkt, geen hard geluid maakt en niet lekt. Zie jij iets wat niet helemaal klopt of vertrouw je het niet? Zorg er dan voor dat je iemand inschakelt om jouw CV ketel te controleren. De beste tijd van het jaar om jouw CV ketel te controleren is net voor de herfst. Zo voorkom je dat je tijdens de koudere maanden van het jaar in de kou zit. Over het algemeen wordt het aangeraden om jouw CV ketel iedere 2 jaar te laten controleren. Tijdens deze controle kan er vastgesteld worden dat de ketel nog in optimale vorm is, of dat er onderhoud nodig is.

Wat houdt een CV onderhoudsbeurt precies in?
Het is goed om te weten wat er tijdens een onderhoudsbeurt precies gebeurt. In de meeste gevallen hoeft dit namelijk helemaal niet lang te duren. De ketel wordt veelal goed schoongemaakt aan de binnenkant. Ook wordt de CV ketel opnieuw afgesteld tijdens een onderhoudsbeurt. Er wordt water bijgevuld aan de ketel en de ketel wordt helemaal ontlucht. De ketel wordt vervolgens van top tot teen nagekeken en er worden metingen uitgevoerd om de veiligheid van de ketel te testen. Na een succesvolle onderhoudsbeurt kan jouw ketel weer jaren voorruit.

Wat als er iets mis is tijdens een onderhoudsbeurt?
Er worden strenge metingen uitgevoerd om de veiligheid van de ketel te garanderen. Mocht het gebeuren dat tijdens deze metingen blijkt dat jouw ketel niet voldoet aan de eisen, dan kan er een reparatie aan de ketel nodig zijn. Tijdens de onderhoudsbeurt door een professional zoals bijvoorbeeld Leenards Warmte- en Luchttechniek BV kan het best voorkomen dat de ketel niet optimaal blijkt te zijn. Je hebt als huiseigenaar dan altijd de optie voor een reparatie of een vervanging van de ketel.

Heb jij jouw CV ketel dit jaar al laten controleren? Zorg voor een veilige woning en laat jouw CV ketel met regelmaat controleren door een specialist. CV onderhoud van een ketel is namelijk een stuk voordeliger, dan het aanschaffen van een nieuwe ketel.


Delen  

Over ons

De bouw en aannemers

Hallo en welkom, mijn naam is Michiel en in deze tekst wil ik het graag hebben over de bouw en aannemers. Enorm veel mannen en vrouwen werken in deze sector. Het is een van de sectoren waar het nog veel "met je handen" werken is. Niet dat de bouwsector een ouderwetse sector is, integendeel. Het is wellicht een van de sectoren met de meeste ontwikkeling in de afgelopen decennia. Van conventionele bouw tot 3d-printing. De bouw is de meest bepalende sector wat betreft aangezicht ook het is de bouwsector die ervoor zorgt dat wij een dak boven ons hoofd hebben. Graag neem ik jullie in deze blog mee in deze ontzettend belangrijke sector voor jou en mij!

Recente artikelen